latinica  ћирилица
21/02/2021 |  10:55 ⇒ 10:55 | Аутор: Б92

Пикси: Немојте да сумњате

Драган Стојковић Пикси каже да је поносан што ће ускоро постати нови селектор Србије.

Он се послије дуго времена појавио у медијима, овога пута у Јутарњем програму ТВ Прва.

- Прије свега да појасним. Ја званично још нисам селектор. Али ћу бити за који дан. Сљедеће недјеље ће се озваничити. Немојте да сумњате, ја сам дао ријеч. Осјећам се лијепо, осећам велику одговорност. То није за мене неки проблем. Све што сам радио, радио сам одговорно. Вођење репрезентације је велики изазов. Ово је част и привилегија, да можете да браните грб своје земље, заставу, химну. То је тај патриотски дух који имате и који се поново рађа. То су неке ствари које су утицале да прихватим овај посао. Желим да са нашом екипом направим нешто што ће Србију учинити поносном - рекао је Стојковић у Јутарњем програму ТВ Прва и додао - Никада нисам нити ћу довести ФСС у такву позицију да размишља о новцу. Новац није мотив. Радити за своју земљу је понос. Ово је најљепша ствар.

Шта се чекало?

- Морамо да научимо да будемо стрпљиви. Ја сам јако стрпљив, знао сам да ће доћи до оваквог епилога. Наравно да мој уговор са бившим клубом је био један од ствари о којима је морало да се размишља. Од првог дана сам био искрен, рекао сам да је ово немогућа мисија. То не значи да није могло да се заврши овако. Тај финансијски уговор који имам са њима је морао да се пажљиво размотри. Све ће на крају испасти добро - рекао је Пикси.

Навео је да о репрезентацији није почео да размишља јуче.

- Врло брзо нам долазе квалификације за Свјетско првенство. Нема пуно времена да се праве неке стратегије које ће одушевити цијли свијет. Али, мора да се оформи једна здрава група играча, који ће морати да схвате једну ствар – који су приоритети њиховог доласка, односно позива у репрезентацију. Једва чекам тај први састанак. Да им кажем зашто су дошли. Грб, застава и химна су нешто најсветије - поручио је Пикси.