latinica  ћирилица
22/02/2021 |  15:58 ⇒ 17:23 | Аутор: СРНА

Високи представник нема право да намеће законе

Шефица Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је за Срну да високи представник у БиХ Валентин Инцко, нити било који човјек у тој улози, нема право да намеће законе јер за то нема правног основа.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

- /Инцко/ пријетећи којекаквим одлукама наставља да буде дио проблема у овој земљи, а већ дуго није дио никаквог рјешења, осим у правцу испуњења одређених политичких захтјева бошњачких странака - рекла је Бурсаћева.

Она је истакла да би далеко боље било да се Инцко посвети задацима који ће ријешити проблеме у БиХ, а не да доноси одлуке и намеће законе који ће проузроковати проблеме.

- Имајући на уму да је још присутна та институција, чија је улога помоћ у спровођењу цивилног аспекта Дејтонског мировног споразума, било би корисније да се залаже за истраживање и објелодањивање пуне истине о ратним дешавањима и злочинима, а која укључују многа стратишта српског народа никад процесуирана и никад до сад квалификована на прави начин - поручила је Бурсаћева.

Високи представник за БиХ Валентин Инцко поново је запријетио да ће наметнути закон о забрани негирања геноцида у БиХ уколико до 11. јула не буде усвојен у Парламентарној скупштини БиХ.