latinica  ћирилица
23/02/2021 |  07:25 ⇒ 21:01 | Аутор: СРНА

Црвена звезда игра заостали меч против Жалгириса

Кошаркаши Црвене звезде вечерас ће одиграти дуел против Жалгириса, чији је првобитни термин био заказан за 4. фебруар, али је гостовање у Литванији одгођено због проблема са вирусом корона у редовима црвено-бијелих.

Утакмица ће бити одиграна од 19.00 часова у "Жалгирио арени".

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић је пред ово гостовање најавио да ће до краја сезоне, заједно са играчима, учинити све да поправе утисак, који није нимало добар до сада.

Београдски тим се у недјељу, 21. фебруара, споразумним раскидом уговора растао са Џонијем О`Брајантом, а кадровска ситуација ни сад није претјерано добра иако се у тим враћа Кори Волден.

Црвена звезда тренутно има учинак од свега седам побједа и чак 17 пораза, што јој доноси тек претпосљедње мјесто на табели, а једини тим, који има слабији учинак, јесте Химки.

Српски и регионални шампион има четири везана пораза у Евролиги, а посљедњи пут је славио у Мадриду, над Реалом.

Жалгирис, са друге стране, одлично игра ове сезоне и кандидат је за Топ осам, односно четвртфинале Евролиге, будући да је тренутно 10. на табели, са учинком од 13 побједа и 11 пораза.

У посљедња три кола Жалгирис је гостовао у Шпанији, гдје је доживио два тешка пораза, од Барселоне и Басконије, а славили су у Валенсији.