latinica  ћирилица
23/02/2021 |  13:31 ⇒ 14:18 | Аутор: СРНА

ОЦ "Јахорина": Због одлуке о престанку бесплатног скијања, обратити се општини Пале

Из Олимпијског центра "Јахорина" данас је саопштено да су наступима на тематској сједници Скупштине општине Пале "појединци показали да не желе Олимпијски центар као партнера", те да се извињавају грађанима који су оштећени одлуком о престанку бесплатног скијања за дјецу, указујући да се за то морају обратити општини Пале чије су акције, како тврде, проузроковале овакву одлуку.
Јахорина - Фото: СРНА
ЈахоринаФото: СРНА

Из овог центра наводе да су на јучерашњој сједници Скупштине општине Пале, на којој су усвојени закључци којима ће бити прописана планска изградња на Јахорини с циљем заштите ове олимпијске љепотице од претјеране изградње угоститељских и објеката за смјештај, изречене, како кажу, бројне увреде и неистине на рачун руководства Олимпијског центра "Јахорина".

- На бројним састанцима са управом и Надзорним одбором са којих постоје записници, начелник општине Пале Бошко Југовић је потврдио, преузео на себе и чврсто гарантовао да ће по свим захтјевима за потребе реализације гондоле Пале-Јахорина и спортске хале на Јахорини, односно инвестицијама које подижу искључиво општину Пале поступати и ријешити - наводи се у саопштењу.

Из Олимпијског центра "Јахорина" напомињу да овај центар није ништа сам планирао и дјеловао, већ све у договору са општинама Пале и Трново.

- Сваки грађанин ових општина осјећа добробит од Олимпијског центра "Јахорина". Као што вам је познато, управо доласком новог Надзорног одбора и управе уведено је бесплатно скијање за дјецу града Источно Сарајево и регије - први пут, иако се на Јахорини скија десетинама година - наглашава се у саопштењу.

Из Олимпијског центра "Јахорина" истакли су да је овај центар свијетла тачка Републике Српске и позитиван примјер вриједног рада и дисциплине и прво јавно предузеће које је уплатило новац у Компензациони фонд.

У саопштењу се подсјећа и да се предсједник Надзорног одбора на почетку одрекао накнаде у корист породице Вуковић са Пала, као и да су се цијели Надзорни одбор, директор и управа прошле године одрекли накнада у корист Компензационог фонда, те да су сносили трошкове мамографских прегледа који су били бесплатни за све жене регије у Болници "Србија".

- Уложили смо огромне напоре како би на Јахорини довели најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића, коме је начелник општине јавно поклонио плац 1. децембра 2019. године, а још није ријешен пренос. Доказали се као друштвено одговоран и поуздан партнер - поручено је из овог центра.

Они су указали и на чињеницу да је само ове зиме, када су отежане околности и када запослени улажу максималне напоре како би се сезона одвијала у најбезбједнијим могућим условима, на Јахорини скијало више од 170.000 скијаша.

- Уколико рачунамо да је сваки од скијаша потрошио најмање 1.000 КМ кроз свој боравак на Јахорини, то је 170.000.000 КМ које су се "слиле" на Пале од 29. новембра од када траје сезона. Ако на овај износ додамо и увећање од 30 одсто за све нескијаше који су, такође, захваљујући доброј понуди Олимпијског центра "Јахорина", боравили на планини добија се износ од 270.000.000 КМ које су се, опет "слиле" у општину Пале. И опет не ваљамо и добијамо негативне коментаре и некоректне поступке - наводи се у саопштењу Олимпијског центра "Јахорина".

Општина Пале саопштила је раније да је новонастала ситуација у вези са раскидањем уговора о бесплатном скијању за дјецу паљанских основних и средњих школа непримјерен и непромишљен чин менаџмента Олимпијског центра "Јахорина".

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је да је одлука Олимпијског центра "Јахорина" да раскине уговор о бесплатном скијању за дјецу са подручја Источног Сарајева у супротности са друштвеним и локалним интересом и да ће, уколико не буде повучена, Градска управа адекватно одговорити на овај потез.