latinica  ћирилица
24/02/2021 |  15:40 ⇒ 15:47 | Аутор: Агенције

Крај каријере Тајгера Вудса?

Тајгер Вудс опоравља се од тешког саобраћајног удеса који је јуче поподне доживио у Лос Анђелесу.

Легендарни голфер је доживио тешке повреде ногу које доводе у питање његов повратак професионалном спорту.

Вудс је већ имао проблема да издржи читав турнир због повреде леђа, која је оперисао у децембру, а сада га чека вишемјесечни опоравак од вишеструког отвореног прелома ноге.

Хирург Аниш Махајан Макоји је оперисао 45-годишњег Вудса послије несреће је истакао да је голфер доживио "уситњене отворене преломе обје поткољеничне кости – тибије и фибуле, због чега су се распршиле на више дијелова и залијепиле се за ткиво".

Осим тога, Вудс је задобио и повреде костију стопала и чланка, које су стабилизоване шрафовима и иглама. Сама нога је фиксирана металном шипком која је уметнута у његову тибију, уз металне игле, како би држала све на мјесту.

Махајан је такође морао да сијече мембране мишића како би олакшао спадање отока. Хирург је повреде описао као "озбиљне", али није могао да потврди да ли ће Вудс опет моћи да игра голф, чак и рекреативно.

Вудс је један од најуспјешнијих голфера у историји овог спорта, а дугачка историја повреда му је скоро постала заштитни знак.

Прву тежу повреду доживио је 2008. када је освојио УС опен упркос двије фрактуре и покиданом лигаменту лијеве ноге, због чега је морао на операцију дан касније.

Уз наставак проблема са ногом, повриједио је и лакат који га је одвојио од терена неколико пута наредних година, а онда је 2013. повриједио леђа.

Играо је под боловима неколико мјесеци, да би се коначно повукао са Мастерса 2014, што му је било први пут у каријери да пропусти турнир.

То је учинио због неопходне операције нерва, али упркос интервенцији, проблем није ријешен па је морао на нову операцију крајем године.