latinica  ћирилица
24/02/2021 |  19:39 ⇒ 19:39 | Аутор: СРНА

Сјеверној Македонији Србија уручила још 3.510 Фајзерових вакцина

Министар здравља Србије Златибор Лончар данас је на граничном прелазу Табановце уручио министру здравља Сјеверне Македоније Венку Филипчеу додатних 3.510 доза "Фајзер-Бионтекове" вакцине против вируса корона, чиме је достављено укупно 8.190 доза ове вакцине.

Лончар је подсјетио да је предсједник Србије Александар Вучић прије десет дана на истом мјесту уручио премијеру Сјеверне Македоније Зорану Заеву прву донацију од 4.680 вакцина компаније Фајзер.

- Данас испуњавамо оно што смо обећали, довезли смо 3.510 доза вакцина за грађане Северне Македоније што је укупно 8.190 доза - рекао је Лончар новинарима на Табановцима.

Он је навео да је до сада у Србији вакцинисано више од милион људи, а да је циљ да циљ да се вакцинише више од 2,5 милиона људи.

Линчар је истакао да је Србија до сада набавила више од два милиона доза вакцине против вируса корона и да нове дозе вакцина у Србију стижу на недјељном нивоу.

Премијер Зоран Заев захвалио је на свом Фејсбук профилу на донацији и рекао да сада могу да вакцинишу здравствене раднике - хероје на првој линији у борби са ковидом 19.