latinica  ћирилица
25/02/2021 |  15:53 ⇒ 15:56 | Аутор: СРНА

Отворена четири дјечија игралишта на Палама

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и начелник општине Пале Бошко Југовић отворили су данас четири дјечија игралишта у општини Пале за чију изградњу је из буџета града издвојено 191.000 КМ.
Ново дјечије игралиште на Палама - Фото: СРНА
Ново дјечије игралиште на ПаламаФото: СРНА

Игралишта изграђена у мјесним заједницама Станица Пале, Коран, Обилићево и Центар опремљена су модерним мобилијаром, клупама, заштитном гумом која гарантује безбједност дјеце, те заштитном панелном оградом и улазном капијом.

Након отварања игралишта код Саборног храма на Палама, Ћосић је новинарима рекао да захваљује претходном градоначелнику Ненаду Вуковићу и његовим сарадницима који су у то вријеме имали визију да су ово пројекти неопходни општини.

Ћосић је навео да су он и начелник Пала Југовић увијек на располагању грађанима, политичким партнерима, али и политичким противницима у дијелу који се тиче разговора о улагању у инфраструктуру.

Југовић је изразио наду да ће дјеца уживати у новим игралиштима, која ће у наредном периоду бити обезбијеђена видео-надзором.

Бивши градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић навео је да су дјечија игралишта један од бољих пројеката које је финансирао град Источно Сарајево на подручју општине Пале у претходном периоду.

- У четири мјесне заједнице изграђена су дјечија игралишта, која су савремена, а прије свега безбједна у смислу заштитне подлоге, која је стандард за ову врсту објеката. Постављене су и ограде које дају додатну сигурност за дјецу - рекао је Вуковић.

Ћосић и Југовић су прије отварања игралишта одржали радни састанак на којем су разговарали о будућим инфраструктурним плановима и о даљем развоју Јахорине, на корист свих грађана Источног Сарајева.