latinica  ћирилица
26/02/2021 |  16:26 | Аутор: СРНА

Набавка спортске опреме с циљем да се употпуни туристичка понуда Јахорине

Набавком спортске опреме, која је уобичајни дио понуде готово сваког хотела на било којем зимовалишту, па тако и на Јахорини, биће пружена услуга коју гости очекују на овој најпрестижнијој туристичкој дестинацији, те ће, самим тим, омогућити подизање прихода самог хотела, саопштено је из Угоститељског сервиса Републике Српске.
Јахорина (Фото: ТО Јахорина, Град Источно Сарајево - Фото: Facebook
Јахорина (Фото: ТО Јахорина, Град Источно СарајевоФото: Facebook

У саопштењу се наводи да спортска опрема, која је предмет јавне набавке, а о којој посљедних дана поједини медији дезинформишу јавност, биће купљена с циљем да се употпуни туристички садржај и понуда хотела "Рајска долина" на Јахорини који је у власништву Републике Српске.

- Крајем прошле године и почетком зимске сезоне, на једној од најатрактивнијих локација на Јахорини започео је са радом темељно обновљени хотел 'Рајска долина' који, у правно-формалном смислу, дјелује као организациона јединица Угоститељског сервиса Владе Републике Српске. Хотел је категорисан са четири звјездице, посједује 94 смјештајне јединице, теретану, велнес центар, играоницу, а од идуће сезоне, и тзв. скијашницу - подсјећа се у саопштењу.

Из Угоститељског сервиса појашњавају да је, по обављеној јавној набавци, планирано да се опрема користи у наредној туристичкој сезони, укључујући и љетње мјесеце, с циљем унапређења постојећих услуга, те да се хотела учини додатно атрактивнијим за посјетиоце.

- Конкретно, ријеч је о опремању ски-рентала и сервиса, као и ски-школе. Поред тога, набавком је обухваћена опрема за рекреацију током љетње туристичке сезоне, а у складу са стратешким опредјељењем Владе да Јахорина уз зимску сезону и љети привуче што већи број туриста. Опрема се неће никоме додјељивати, већ је то имовина Угоститељског сервиса Владе Републике Српске - појашњавају из Угоститељсог сервиса Републике Српске.

У саопштењу се наводи да је јавна набавка робе - производи за спорт и опрема, планирана Планом јавних набавки Угоститељског сервиса за 2021.годину и покренута Обавјештењем о набавци број: 22766-1-1-5-3-7/21 на Порталу јавних набавки БиХ.

Из Угоститељског сервиса Републике Српске наглашавају да ће у реновирање хотела бити уложено 10,7 милиона КМ, што је само дио планираних улагања у подизање туристичког садржаја Јахорине на знатно виши ниво него што је то до сада био случај.

- Добрим дијелом захваљујући улагањима Владе у подизање капацитета наше најпосјећеније туристичке дестинације, Јахорина у овој сезони биљежи рекордну посјету гостију и земље и региона. С обзиром на то да је хотел у власништву Републике Српске, остварени приходи уплаћују се у буџет Српске - истиче се у саопштењу.