latinica  ћирилица
01/03/2021 |  19:50 | Аутор: klix.ba

Реми у сарајевском дербију

У дербију 20. кола Мтел Премијер лиге фудбалери Жељезничара и Сарајева су на Грбавици одиграли меч без голова па је разлика на табели и након овога кола остала девет бодова у корист актуелног шампиона с Кошева.

Домаћи су нешто боље ушли у меч и извршили су притисак, а након другог корнера у деветој минути успјели су затрести мрежу, али је го поништен.

Веселиновић је главом спустио лопту на петерац за Косорића, али стопер Плавих је био иза леђа одбране Сарајева и судије су означиле недозвољену позицију.

Бордо тим је потом успоставио теренску равнотежу, али на први покушај чекали су до 28. минуте. Велкоски је упослио Мешановића, а новопридошли нападач Сарајева је искоса с лијеве стране шутирао поред гола.

Само двије минуте касније Жељезничар је имао колосалну шансу. Након неспретне реакције одбране Сарајева лопта је дошла до Веселиновића, али је његов ударац с десетак метара изванредно зауставио голман Ковачевић.

Потом је пријетио и Бојо, али из тешке позиције шутирао је преко гола.

У тренуцима када је Жељо поново имао иницијативу, тим с Кошева је извео добру контру у којој је Пејовић сјајним пасом избацио Фанима, али брзоноги фудбалер је у изгледној ситуацији врло лоше примио лопту и до ње је дошао голман Ерић.

У скромном првом дијелу више није било узбуђења и мреже су мировале.

Сарајево је боље ушло у наставак меча, а врло добру прилику имали су у 50. минути. Након једне одбијене лопте Велкоски је био сам на врху шеснаестерца, али је из јако добре позиције шутирао равно у Ерића.

Већ у наредној акцији и Пејовић је тестирао голмана Плавих ударцем с 20 метара, али Ерић је поново био присебан.

Сарајево је доста више имало лопту у свом посједу почетком другог полувремена, али након 15-ак минута спласнуо је њихов притисак и игра се одвијала углавном на средини терена.

У прилично незанимљивој утакмици, која је већим током била разочаравајућа с обје стране, Жељо је имао посљедњу шансу у 92. минути када је Ермин Зец послије прекида Бекрића с десетак метара шутирао преко гола и до краја је остало 0:0.

Подјела бодова свакако више одговара Сарајеву које има капиталну предност од девет бодова и 13 кола прије краја првенства на добром је путу да трећи пут узастопно освоји наслов првака.