latinica  ћирилица
02/03/2021 |  10:09 ⇒ 10:21 | Аутор: СРНА

Почела онлајн јавна расправа о Нацрту буџета града Приједора

Јавна расправа о Нацрту буџета града Приједора за 2021. годину почела је данас и трајаће 10. марта, изјавила је вршилац дужности начелника градског Одјељења за финансије Маја Кунић.
Приједор  - Градска  управа (Фото: Infoprijedor) -
Приједор - Градска управа (Фото: Infoprijedor)

- Због епидемиолошке ситуације одлучили смо да то буде електронским путем - рекла је Кунићева новинарима у Приједору.

Кунићева је појаснила да су четири могућности електронским путем на сајту града, и то апликација "буџет 2021", затим линк "јавна расправа" и линк "е-ситизен" гдје су доступни и материјали самог нацрта и могућности да се унесу примједбе, сугестије и приједлози, а који се могу слати и путем мејла /finansije@prijedorgrad.org/.

- Они који не могу електронским путем, могу на инфо-пулту преузети нацрт и доставити примједбе, приједлоге и сугестије у писаној форми. Све што буде прихватљиво даћемо да се уврсти у приједлог буџета, који се планира за другу половину мјесеца - рекла је Кунићева.

Нацрт буџета града за 2021. годину усвојен је у Скупштини 25. фебруара и по Закону о управи и локалној самоуправи Републике Српске јавна расправа се организује да сви који су заинтересовани могу учествовати у креирању овог важног документа.