latinica  ћирилица
02/03/2021 |  14:16 ⇒ 14:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђукановић тражи затварање црногорске границе

Предсjедник Црне Горе Мило Ђукановић тражи затварање Црне Горе због погоршане епидемиолошке ситуације.

Он се данас обратио грађанима Црне Горе, а у видеу је навео да је ситуација из априла и маја када је ситуација у другим земљама била катастрофална и када је лидерима изјављивао саучешћа, сада црногорска реалност.

- Стравичне бројке о свакодневном порасту броја умрлих и заражених не смију никога у Црној Гори оставити равнодушним - саопштио је Ђукановић и додао: “Здравље наших грађана је у озбиљној опасности".

Он је рекао да је за нешто више од 11 мјесеци од посљедица инфекције вирусом корона преминуло преко 1.000 грађана и да су сада више него икад потребни системски приступ, тимско дјеловање надлежних институција, професионалност, ефикасност и солидарност, у обављању свих послова.

- У том циљу неопходно је ажурно увођење и енергична примјена адекватних епидемиолошких мјера, ефикасна и дјелотворна контрола њиховог поштовања, затварање границе за улазак у Црну Гору без PCR теста, као и убрзање процеса имунизације становништва у интересу ефикасније и дугорочније заштите здравља становништва. Да би успјели у томе морамо се уздићи изнад свих подјела, заборавити на међусобне оптужбе и на све разлике и несугласице политичке и друге природе, показати да смо као друштво дорасли овом изазову и времену у којем живимо - казао је Ђукановић.