latinica  ћирилица
03/03/2021 |  13:04 ⇒ 18:10 | Аутор: РТРС

Међународна акција "Зајам": Претреси у Бањалуци и Приједору

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, у сарадњи са полицијама Хрватске и Словеније, реализују међународну акцију кодног назива "Зајам" у циљу документовања кривичних дјела привредног криминалитета.
Полиција Српске (Фото: Полиција Српске) -
Полиција Српске (Фото: Полиција Српске)

На основу наредби основних судова Бањалука и Приједор врше се претреси на осам локација на подручју Бањалука и двије локације на подручју Приједора у циљу документовања кривичног дјела злоупотреба положаја или повјерења у привредној дјелатности помагањем из Кривичног закона Словеније, што одговара кривичном дјелу незаконито поступање у привредном пословању Кривичног законика Републике Српске, саопштено је из МУП-а Српске.

Претреси локација врше се код лица иницијала Д.Ђ., З.С., Л.З., Ј.С., Е.В., Б.С., Т.С.Д., Ж.Б. и једног привиредног друштва у Бањалуци.

Наведена лица се сумњиче да су кривична дјела извршила на подручју Републике Словеније, тако што су преко својих жиро рачуна отворених у Словенији, Мађарској и Аустрији, као и преко рачуна њихових предузећа, омогућили извлачење новца из више привредних друштава из Словеније у износу од више милиона евра, наведено је у саопштењу.