latinica  ћирилица
03/03/2021 |  15:11 ⇒ 15:11 | Аутор: sputniknews.com

Лајовић шокирао Медведева (ВИДЕО)

Душан Лајовић, српски тенисер, направио је праву сензацију и савладао Данила Медведева у првом колу турнира у Ротердаму.

Репрезентативац Србије је славио у два сета, 7:6, 6:4 послије 96 минута игре и срушио снове Руса о шанси да стигне до другог мјеста на АТП листи.

Медведев је морао да стигне до финала Ротердама како би претекао Рафаела Надала и стигао на корак од Новака Ђоковића.

Рус је био први носилац на турниру у Холандији и фаворит у односу на 27. играча свијета из Србије, али је Лајовић бриљантном игром успио да елиминише момка који је недавно наступио у финалу Аустралијан опена против Ђоковића.

Велика борба је виђена у првом сету, Медведев је у петом гему стигао до брејка, али је већ у следећем Лајовић узвратио и изједначио на 3:3.

Сет је отишао у тај-брејк, Лајовић је стигао до четири четири сет лопте, Медведев је везао три поена, али није успио да изједначи и српски играч је повео са 1:0.

То као да је сломило Медведева, Лајовић је већ у првом гему другог сета стигао до двије брејк шансе, у четвртом је имао још двије, али је искористио тек пету, у деветом гему.

У десетом је сервирао за меч и ривалу није дозволио да освоји ниједан поен, те је из прве меч лопте завршио посао и пласирао се у друго коло турнира у Ротердаму, гдје га чека хрватски играч Борна Ћорић.