latinica  ћирилица
05/03/2021 |  10:50 ⇒ 13:57 | Аутор: РТРС

Ђајић позвао грађане да схвате озбиљност ситуације; Наредни дани кључни (ВИДЕО)

Генерални директор Универзитетског клиничког центра Владо Ђајић рекао је да је протекла година борбе са вирусом корона у овој здравственој установи била тешка, те да је прегледано око 20.000 пацијената, око 5.000 их је хоспитализовано, док је око 1.000 захтијевало терапију кисеоником.
Владо Ђајић - Фото: РТРС
Владо ЂајићФото: РТРС

Ђајић каже да нико на почетку пандемије није вјеровао да ћемо и након годину дана причати о вирусу корона.

Апеловао је на све становнике Републике Српске да се "ресетују" на период од прије годину дана и придржавају ношења маски.

- Препоручујем грађанима да због забрињавајуће ситуације у наредних десетак дана носе маске и у својим кућама, а поготово у угоститељским објектима, тржним центрима и слично, јер постоји опасност да се вирус додатно прошири - упозорио је Ђајић.

У УКЦ је спремно додатних стотину кревета за ковид пацијенте.

- Забрињавајуће је што се многи пацијенти враћају на лијечење. Много је већи број млађих пацијената са тежом клиничком сликом - каже Ђајић.

Навео је да ова установа иза себе има тешку годину мукотрпног рада.

Он је у име здравствених радника апеловао да се грађани стриктно придржавају свих епидемиолошких мјера, а на контролне органе да контролишу да ли се у објектима носе маске, одржава физичка дистанца и поштују мјере.