latinica  ћирилица
05/03/2021 |  11:26 ⇒ 22:04 | Аутор: СРНА

Борац гостује у Мостару на отварању кола

Шестопласирани Вележ дочекује вечерас, у првој утакмици 21. кола Премијер лиге БиХ, бањалучки Борац, који има свега један бод више на табели.
Фудбал - Фото: илустрација
ФудбалФото: илустрација

Фудбалски клуб Вележ је на старту другог дијела сезоне одиграо 0:0 у Бијељини против ФК Радник, док је Борац тек у финишу успио да сломије отпор сарајевског Олимпика, постигавши два гола у посљедњих десетак минута.

Два су проблема са којима се суочавају Бањалучани пред ово гостовање - много је изостанака, а ни традиција није на страни Борца, јер ако се гледају сви мечеви два клуба, па и у бившој СФРЈ лиги, Борац је свега два пута побиједио екипу Вележа у Мостару, а од формирања Премијер лиге БиХ није нити једном у 11 двобоја, у којима су успјели само три пута да остану непоражени.

Друга ставка, која не иде на руку Борцу је чињеница да ће бити прилично ослабљени, с обзиром на то да имају чак четворицу повријеђених играча - Ђорђе Милојевић ће морати на операцију, а на листи повријеђених су и Марко Јовановић, Синиша Дујаковић и Јово Лукић, док због картона изостаје Ћорић, а српско-хрватски тандем Мелег-Бртан је имао проблема са болешћу, па је питање да ли ће уопште заиграти.

"Рођени" таквих проблема немају, тако да би за Бањалучане и бод из вечерашње утакмице био "пуна капа".

У оквиру Премијер лига БиХ, 21. коло, вечерас у 18.00 часова играју Вележ и Борац, док се сутра у 14.00 часова састају Тузла сити и Жељезничар, и Крупа и Широки Бријег, а у 19.00 часова меч ће одиграти Сарајево и Зрињски.

У недјељу, 7. марта, у 18.00 часова биће одигран меч између фудбалских клуба Радник и Младост, а у понедјељак, 8. марта, у 14.00 часова састају се Олимпик и Слобода.

Када се посматра табела, у врху је ФК Сарајево са 46 бодова, Жељезничар и Широки Бријег по 37, Борац и Зрињски по 35, Вележ 34, Тузла Сити 30, Слобода 22, Младост ДК 19, Радник 16, те Крупа и Олимпик по 13 бодова.