latinica  ћирилица
05/03/2021 |  17:46 ⇒ 17:47 | Аутор: СРНА

Ћурић: Смрт владике Атанасија велики губитак за Херцеговце

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је велики значај блаженопочившег умировљеног епископа захумско-херцеговачког и приморског Атанасија за Херцеговину и за васколики српски народ.
Мирко Ћурић - Фото: СРНА
Мирко ЋурићФото: СРНА

Ћурић је навео да је смрт владике Атанасија велики губитак за Херцеговце.

- Сјетимо се само ратног периода када је свим борцима који су бранили Херцеговину био раме уз раме и оних тренутака послије рата када је требало помоћи том народу био је први. И у радости и неким тужним тренуцима увијек је био уз нас. Велики губитак за нас - рекао је Ћурић.

Ћурић је истакао да о томе колико је Херцеговина значила упокојеном епископу Атанасију довољно говори и податак да је хтио да буде сахрањен на подручју Херцеговине, код Манастира Тврдош.

- Ми тугујемо из срца али небеса се сигурно радују, поготово када знамо да је био везан и за митрополита Амфилохија, они се сигурно радују, надамо се и знамо да нас никада неће оставити - рекао је Ћурић новинарима.

Умировљени епископ захумско-херцеговачки и приморски Атанасије преминуо је синоћ у требињској Болници, а сутра ће бити сахрањен у гробљу Манастира Тврдош.