latinica  ћирилица
06/03/2021 |  17:01 | Аутор: СРНА

Прва лига Српске: Пораз Рудара, Звијезда 09 се примакла

На старту другог дијела Прве лиге фудбалског првенства Републике Српске догодило се велико изненађење јер је лидер на табели Рудар из Приједора изгубио код куће од Жељезничара из Бањалуке.
Фудбалски савез Републике Српске - Фото: РТРС
Фудбалски савез Републике СрпскеФото: РТРС

Приједорчани су били велики фаворити против бањалучког "Жеље", водили су на полувремену, али су у наставку дозволили велики преокрет, примили два гола и остали без бодова.

Овај кикс искористила је Звијезда 09 из Бијељине и побједом у Градишки и пришла Рудару на само бод заостатка на табели.

Звијезда је поготком Стјепановића у 20. минуту са бијеле тачке повела у Градишки против Козаре, али је домаћин поравнао 11 минута касније преко Лолића, такође, из казненог ударца.

Сва три бода екипи из Бијељине доноси Шарчевић голом у 77. минуту.

Драгоцјене и минималне тријумфе у борби за опстанак су остварила два посљедњепласирана тима до овог кола - брчанско Јединство и Подриње из Јање, против Текстилца и Модриче.

У осталим мечевима Борац из Козарске Дубице поражен је од Леотара 1:2, Љубић је побиједио Дрину 3:2, Славија је изгубила од Слободе из Новог Града 1:2, а добојска Слога је тријумфовала у сусрету са Сутјеском из Фоче са 1:0.

На табели води Рудар из Приједора са 32 бода, Звијезда 09 има бод мање, Слобода има 29, Леотар 27, Модрича и Текстилац по 24, Жељезничар 23, Слога 22, Козара 20, Борац, Славија, Дрина и Љубић по 19, Јединство 14, Сутјеска 13 и Подриње девет бодова.