latinica  ћирилица
06/03/2021 |  20:57 | Аутор: СРНА

Кецмановић испао у полуфиналу од Шварцмана

Иако је Дијего Шварцман имао мање времан за одмор, ипак је на тениском турниру у Буенос Аиресу резултатом 6:0, 6:4 успио лако да изађе на крај са Миомиром Кецмановићем, који је синоћ у тешком мечу савладао земљака Ласла Ђереа.

Први сет је био потпуни сумрак за младог српског тенисера. Ништа није успијевао да погоди и послије свега 25 минута, искуснији Аргентинац га је "почастио с нулом" - 6:0.

У другом сету је Кецмановић заиграо како зна, међутим у петом гему, Шварцман користи четврту брејк прилику и стиже до брејка.

Ни тада се не предаје и не посустаје млади Србин, услиједила су два неизвјесна и дуга гема када је Аргентинац сервирао, Србин је чак пропустио и двије шансе да врати брејк, успут је и на свој сервис спасио још две брејк прилике за Шварцмана, које су уједно биле и меч лопте.

Ипак, у 10. гему другог сета, Аргентинац је мирно и лагано одсервирао за побједу и пласман у финале, послије 83 минута игре.

Тамо ће играти против земљака Франсиска Серундола, који је у другом полуфиналу био бољи од Алберта Рамоса Вињоласа са 2:1, по сетовима 7:6, 3:6, 6:2.

Серундоло је направио велики успјех, јер је до финала дошао из квалификација, тако да је до завршног меча остварио већ седам побједа.