latinica  ћирилица
08/03/2021 |  07:43 ⇒ 07:54 | Аутор: РТС

Тим Леброн доминантан, Јанис МВП, Јокић закуцавао и ђускао (ВИДЕО)

Српски кошаркаш Никола Јокић на свом трећем наступу на "Ол-стар" мечу НБА лиге, забиљежио је учинак од шест поена, седам скокова и пет асистенција у убједљивој побједи тима Леброна над тимом Дурента од 170:150.
"Ол-стар" меч НБА лиге - Фото: РТС
"Ол-стар" меч НБА лигеФото: РТС

И прије првог секунда овогодишњег "Ол-стар" меча, стицао се утисак да је Леброн Џејмс изабрао за класу бољу, квалитетнију и забавнију екипу.

Тако је и било на паркету "Стејт Фарм арене" у Атланти, пошто је "краљева" екипа била боља у свакој четвртини и тако донирала значајна средства у хуманитарне сврхе (1.250.000 долара).

"Ол-стар" утакмица је и ове године играна у истом формату, три засебне четвртине и потом четврта у којој се не мјери време, већ игра док екипа која је била у вођству након три дионице, не постигне још 24 поена, у знак Кобија Брајанта.

Поред суператрактивних закуцавања, додавања, брзог темпа и традиционално слабе одбране, ове године виђен је прави рафални обрачун што играча обе екипе, што унутар тима Леброна Џејмса.

Шоу су у своје руке преузели Стеф Кари и Демијан Лилард, који су погодили огроман број тројки са чак пола терена.

Никола Јокић је на паркету провео нешто више од 19 минута, за које је убацио шест поена, седам скокова и пет асистенција.

"Џокер" се видно забављао у мечу свих звијезда, закуцавао, полагао, асистирао, па чак и плесао.

Награду за најкориснијег играча меча, која од ове сезоне носи име "Коби Брајант", понио је Јанис Адетокумбо, који је меч завршио са 35 поена и седам скокова. Јанис није имао промашај из игре (16/16, укључујући и двије тројке од таблу).

Поред Грка, најефикаснији у побједничкој екипи били су Лилард са 32, Кари са 28 и Браун са 22 поена.

У екипи Кевина Дурента, који због повреде није могао да наступа, истакли су се Бил са 26, Ирвинг са 24 и Тејтум и Харден са по 21 поеном.