latinica  ћирилица
09/03/2021 |  09:51 ⇒ 10:00 | Аутор: СРНА

Арлов: Добој ће ове године угостити дјецу са Космета

Град Добој је 14. локална заједница из Републике Српске која ће ове године учестовати у пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", рекао је Срни предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Космету Милорад Арлов.
Милорад Арлов - Фото: РТРС
Милорад АрловФото: РТРС

Арлов је навео да су до сада учешће потврдили Приједор, Требиње, Градишка, Бијељина, Добој, Челинац, Вишеград, Источно Ново Сарајево, Милићи, Шамац, Брод, Прњавор и Станари, као и Српско и просвјетно културно друштво "Просвјета" из Брчког.

Он је истакао да ће бити угошћено више од 500 српске дјеце доби од 10 до 15 година и око 75 просвјетних радника из Косовске Каменице, Витине, Гњилана, Новог Брда, Грачанице, Липљана, Обилића, Косова Поља, Вучртрна, Велике Хоче, Ораховца, Клине, Гораждевца, Србице, Истока, Косвске Митровице, Звечана и Зубиног Потока.

Арлов је додао да ће у пројекту бити и дјеца и млади са потешкоћама у развоју у пратњи родитеља из Удружења родитеља "Подржи ме", као и један аутобус дјеце из општине Глина са Баније.

Они ће у Српској боравити од 19. и 20. јуна и до 26. и 27. јуна.

Арлов је истакао да за овај пројекат, девети по реду, постоји велика подршка Министарства просвјете и културе, Министарства породице, омладине и спорта, локалних заједница, основних школа и великог броја породица Републике Српске.

Он је напоменуо да је у овој години на иницијативу Одбора предвиђено братимљење неколико основних школа и општина из Републике Српске и Косова и Метохије.