latinica  ћирилица
09/03/2021 |  11:29 ⇒ 10/03/2021 | 00:10 | Аутор: РТС

Дортмунд овјерава пласман против Севиље, Јувентус јури предност Порта

Фудбалери Борусије Дортмунд играју против Севиље, а Јувентуса дочекује Порто у реванш мечевима осмине финала Лиге шампиона.
Фудбалска Лига шампиона (фото: twitter.com/clubbrugge) -
Фудбалска Лига шампиона (фото: twitter.com/clubbrugge)

Дортмун у вечерашњи дуел улази као фаворит, јер су у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона славили са 3:2 на гостовању у Севиљи.

На другиј страни, Севиља се нада да ће изненадити домаћине иако Дортмунд није поражен на свом терену у елитном такмичењу још од марта 2019. и остварио је пет побједа и два ремија.

Оба тима су протеклог викенда претрпјела поразе у својим лигама.

У другом мечу Јувентус мора надокнадити пораз од 2:1 од Порта у првом мечу на гостовању, па гости улазе у овај дуел са минималном предношћу, тако да ће "стара дама" морати да нападне и постигне макар један гол уколико жели у наставак такмичења.

Порто је већ постао познат као врло тежак супарник на гостовању јер је претрпио само један пораз на посљедњих 15 мечева на страни у свим такмичењима.

Јувентус је на свом терену од посљедњих осам мечева чак седам добио са два или више голова разлике, а вечерас га у даље такмичење води и резултат од 1:0, уколико Порто постигне гол, важи правило гола у гостима.

Мечеви Дортмунда са Севиљом и Јувентуса са Портом почињу у 21 час.