latinica  ћирилица
09/03/2021 |  12:28 ⇒ 12:35 | Аутор: СРНА

Односи Београда и Анкаре на највишем нивоу

Односи Србије и Турске данас су на највишем нивоу, чиме двије земље дају и снажну подршку стабилности цијелог региона, сагласили су се у разговору предсједник Србије Александар Вучић и одлазећи турски амбасадор Танџу Билгич.
Вучић-Биглич (фото:buducnostsrbijeav/instagram) -
Вучић-Биглич (фото:buducnostsrbijeav/instagram)

Вучић је нагласио, с тим у вези, да га радује што је са турски предсједником Таипом Реџепом Ердоганом, захваљујући међусобном повјерењу и разумијевању, успоставио блиску сарадњу.

Он је рекао да је политички дијалог посљедњих година био веома интензиван, а да се исто може рећи и за економску сарадњу, имајући у виду да је трговинска размјена у посљедње четири године готово удвостручена.

Предсједник Србије је истакао да веома уважава лични допринос Ердогана доласку инвеститора из Турске у Србију, саопштено је из прес службе предсједника Србије.

Билгич је рекао да у овом тренутку на српском тржишту послује око 1.000 турских компанија и да је увјерен да ће се тај број стално повећавати, захваљујући добрим тржишним условима и финансијској стабилности коју је Србија постигла.

Двојица саговорника су разговарали и о резултатима конкретних заједничких пројеката, при чему су по значају издвојени пројекти у области инфраструктуре.