latinica  ћирилица
09/03/2021 |  13:25 ⇒ 13:25 | Аутор: СРНА

Укинут притвор седморици српских младића

Одјељење Основног суда из Приштине у Грачаници данас је укинуло притвор седморици српских младића који су учествовали у тучи крајем фебруара испред школе у Лапљем селу код Грачанице.

Адвокат Предраг Миљковић изјавио је новинарима да је Суд одлучио да четворици младића буде укинут притвор, док ће остала тројица остати у кућном притвору.

Свима њима претходно је био одређен једномјесечни притвор.

Миљковић је рекао да је на данашњем поновљеном рочишту тужилац измијенио захтјев за одређивање притвора осумњиченима, па је умјесто најтеже мјере притвора, предложио кућни притвор.

- Бранко Живић, Душан Ничић, Милан Јовановић и Димитрије Трајковић до краја дана биће пуштени на слободу док ће Марко Ристић, Чедомир Живковић и Лазар Караџић бити у кућном притвору - каже Миљковић.

Данашње рочиште је одржано пошто је Апелациони суд усвојио жалбе одбране осумњичених на претходну одлуку, којом је седморици српских младића одређен притвор до 30 дана.

Осми оптужени малољетник чији су иницијали И.М из Чаглавице код Приштине је на слободи, али се против њега води кривични поступак у Основном тужилаштву у Приштини.

Син бившег министра за рад и социјалну политику Ненада Рашића чији су иницијали Н.Р, као један од учесника туче, налази се на кућном лијечењу.