latinica  ћирилица
09/03/2021 |  13:36 ⇒ 13:36 | Аутор: СРНА

СНСД Бијељина: Нећемо дозволити блокаду убрзаног развоја града

Савез независних социјалдемократа /СНСД/ и скупштинска већина окупљена око Коалиције "Договор за Бијељину" неће дозволити блокаду убрзаног развоја града и не прихватају неаргументоване изговоре градоначелника Љубише Петровића за повлачење Приједлога буџета.
СНСД Бијељина - Фото: РТРС
СНСД БијељинаФото: РТРС

Привремени Градски одбор СНСД-а је навео да је Петровић неодговорним поступком показао да није свјестан одговорности функције коју обавља, да нема план рада, нити елементарно знање о буџетском пословању.

- Умјесто рјешења, понудио је блокаду одлучивања, неистине и популистичку причу коју је излизао у протекла три мјесеца - наглашава се у саопштењу.

У саопштењу су образложили да би амандмани, које су намјеравали поднијети, побољшали запошљавање младих, олакшали превоз ученика, помогли родитељима чија дјеца иду у приватне вртиће, ријешили проблем канализације у мјесној заједници Лединци, обезбиједили помоћ привредницима и пољопривредницима, Позоришту, социјално угроженима....

Скупштинска већина окупљена око Коалиције "Договор за Бијељину", како се наводи, прихватиће понуду за политичко усаглашавање и дјеловање у интересу грађана.

- Ако она изостане, одговорност је на градоначелнику и групацији око њега. Нећемо зауставити ниједну одлуку, нити инвестицију важну за град и све што су договорили претходни градоначелник, покојни Мићо Мићић и предсједник СНСД-а Милорад Додик и даље је на столу. На садашњем градоначелнику је да одговорно дјелује - наводи се у саопштењу градског СНСД-а.

Напоменуто је да ниједан појединац нема право да ради личне промоције или партијских потреба угрожава интерес грађана и успорава развој Семберије.