latinica  ћирилица
09/03/2021 |  19:09 ⇒ 19:09 | Аутор: СРНА

Вулић: Српска може и зна сама да функционише, не требају јој тутори, ментори и ОХР

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић поручила је Бисери Турковић да, за разлику од ње и ФБиХ, Република Српска може и зна сама да функционише и не требају јој ни тутори, ни ментори, па самим тим ни Канцеларија високог представника.

Коментаришући изјаву Турковићеве да је БиХ потребан ОХР, Вулићева је у изјави за Срну упитала ко је она да износи ставове у име свих народа у БиХ, додавши да се не сјећа да јој је неко дао овлаштење за то.

- Госпођо Турковић, да сте рекли "да, Бошњаци желе ОХР, Бошњаци желе високог представника", ми из Републике Српске не би Вам замјерили, али овако, ако не знате, Републици Српској и њеним званичницима не треба тутор, јер сасвим добро знају да представљу народ који их је изабрао - истакла је Вулићева.

Она је позвала Турковићеву да се бар некада појави на сједницама парламента БиХ и да ради оно што јој је у опису посла.

- То што Ви себе доживљавате као владарку и апсолутисту је само Ваша погрешна перцепција, Ви немате овлаштење да се бавите спољном политком - рекла је Вулићева и поновила да Република Српска и Срби не желе ни Валентина Инцка, ни Кристијана Шмита, нити било кога, већ своје политичке представнике који, упркос свим искушењима, успјешно воде и представљају своју Републику Српску и своје грађане.