latinica  ћирилица
09/03/2021 |  19:57 | Аутор: СРНА

Дачић: Прислушкивање Вучића - државни удар

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић оцијенио је да прислушкивање предсједника Србије Александра Вучића уз помоћ људи из државног система представља државни удар.
Ивица Дачић (Фото: www.srbija.gov.rs) -
Ивица Дачић (Фото: www.srbija.gov.rs)

- Није само ријеч о томе да су они који су радили у државном систему, па и МУП-у, злоупотријебили повјерење, већ да су прекршили Устав наше земље. Да неко може неовлашћено да прислушкује предсједника, који је израз државног јединства, и да неко себе прогласи да је виши од највишег система Уставом предвиђене власти, то је рушење уставног поретка и државни удар - рекао је Дачић у Скупштини Србије.

Дачић је навео да Скупштина Србије очекује да се јасно утврди зашто је то рађено, с којим циљем, ко је био на врху система, као и да се предузму све мјере и похапсе сви који су то радили, било да је ријеч о томе да су прислушкивали или давали логистичку подршку мафији.

- У том смислу, и Вучић и МУП ће имати пуну подршку и ако треба, Народна скупштина је спремна да се о томе и расправља -  поручио је Дачић.

Он је на крају скупштинске расправе, којој је присуствовао и министар унутрашњих послова Александар Вулин, рекао да Скупштина подржава све мјере у борби против мафије.