latinica  ћирилица
09/03/2021 |  20:02 ⇒ 20:06 | Аутор: СРНА

Игокеа славила у Риги

У мечу 2. кола Топ 16 фазе Фибине Лиге шампиона, кошаркаши Игокее су забиљежили побједу у Риги, над истоименим летонским тимом резултатом 91:75, уз сјајну игру Едина Атића и Ентонија Клемонса.
ВЕФ Рига - Игокеа (фото: eurohoops.net) -
ВЕФ Рига - Игокеа (фото: eurohoops.net)

Са овим тријумфом, Игокеа остаје у трци за пласман у четвртфинале, мада до краја има још четири кола и исто толико озбиљних утакмица, поготово са шпанским екипама - Тенерифе у гостима и два меча са Сан Пабло Бургосом.

Битно је да су "Игоси" "пробили лед" кад су побједе у питању, па како год да заврше такмичење, ово је успјех, јер су дебитанти у Лиги шампиона.

Игокеа је одлично отворила утакмица, контролисала резултат и имала максималну предност од плус осам поена - 19:11.

Међутим, да је Рига веома опасна и незгодна екипа, видјели су то "Игоси" већ до краја прве четвртине. Од тог резултата, летонски тим прави серију 11:0, преокреће резултат и добија прву дионицу резултатом 27:21.

Држала је Рига предност пар минута у другој четвртини, да би Игокеа окренула резултат и од тренутка када је повела са 38:36, па до краја ове дионице, имала је предност, највећу пет поена. На полувремену 47:45 за Игокеу.

Одлично су у првих 20 минута одиграли Ентони Клемонс и Никола Јовановић, који су вукли Игокеу са 11, односно 10 поена.

"Затегла" је одбрану Игокеа у трећој дионици и почела да диже предност, уз сјајан шут за три поена. Имали су "Игоси" и предност од 16 поена, када су повели са 66:50, али је са два тајм-аута тренер Риге успио да пробуди своје играче, па се на посљедњу паузу отишло са десет поена предности за Игокеу, уз тројку Талића у посљедњим секундама за 63:73.

Чак 11 тројки су постигли и једни и други, уз шут за три поена домаћина 11/17, док су гости имали 11/16, а предњачили су Клемонс и Един Атић, који је "експлодирао" у другом полувремену.

У тих посљедњих десет минута, предност и побједа Игокее ниједног тренутка није долазила у питање. Водили су "Игоси" и са 18 поена разлике у два наврата, да би на крају било 91:75.

Блистали су Атић и Клемонс са по 23 поена, Јовановић је додао 12, док су код Риге најефикаснији били Олман са 20 и Пињеиро са 19 поена.

Наредни меч, Игокеа игра против Сан Пабло Бургоса, актуелног шампиона Фибине Лиге шампиона на свом терену.