latinica  ћирилица
02/04/2021 |  10:47 ⇒ 10:48 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Оснажени вјером и надом можемо да истрајемо

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, упутила је честитку надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу, бискупу бањалучком Фрањи Комарици, свештенству, редовништву и свим вјерницима у Републици Српској и БиХ који Ускрс празнују по Грегоријанском календару.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

- Поводом највећег хришћанског празника Ускрса, Вама и свим вјерницима који празнују по Грегоријанском календару у Републици Српској и БиХ, упућујем искрене честитке са жељом да празничне дане прославите у кругу својих најмилијих, у добром здрављу, испуњени миром и радошћу - истакла је Цвијановић.

Цвијановић је пожељела је да дух ускршњих празника у овом тешком и изазовном времену пуном искушења, буде надахнуће и прилика да се вратимо правим животним вриједностима, саопштено је из Кабинета предсједнице Српске.

- Само оснажени вјером и надом у боље сутра можемо да истрајемо, зато покажимо одговорност једни за друге, солидарност и међусобно поштовање. У то име желим Вам срећан и благословен Ускрс - наводи се у честитки предсједнице Српске.

Римокатоличка црква и друге цркве које су прихватиле Грегоријански календар у недјељу, 4. априла, прослављају Ускрс.