latinica  ћирилица
05/04/2021 |  14:23 ⇒ 14:23 | Аутор: СРНА

Од сутра настава за основце до петог разреда, уз проширени програм

Министарство просвјете и културе Републике Српске саопштило је да ће сходно посљедњој одлуци Републичког штаба за ванредне ситуације од сутра бити настављен васпитно-образовни рад у просторијама основних школа за ученике од првог до петог разреда.
Министарство просвјете и културе - Фото: РТРС
Министарство просвјете и културеФото: РТРС

Рад ће бити настављен у складу са планом организовања рада основних и средњих школа и ђачких домова у школској 2020/2021. години за вријеме трајања пандемије вируса корона од 24. августа 2020. године.

- Такође, основне школе ће наставити да организују проширени програм, односно продужени боравак и јутарње чување, у складу са наведеним планом - наводи се у саопштењу.

За ученике од шестог до деветог разреда основне школе и средњошколце ће и даље бити организована настава на даљину у складу са инструкцијом о организовању васпитно-образовног рада на даљину од 22. марта.

Школе у Републици Српској дужне су да у овом периоду организују наставу на даљину коришћењем средстава електронске комуникације.

Васпитно-образовне установе и градски/општински штабови за ванредне ситуације у јединицама локалне самоуправе у Српској су задужени да редовно обавјештавају ресорно министарство, те да, уколико буде потребно, доставе приједлог за обустављање наставе у школама и прелазак на одвијање наставе на даљину.