latinica  ћирилица
06/04/2021 |  08:34 | Аутор: СРНА

Данас хладно са кишом, сусњежицом и снијегом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно и хладно вријеме са кишом, сусњежицом и снијегом, те највишом температуром од нула до осам степени Целзијусових.
Сусњежица  (Фото:srpskacafe.com) -
Сусњежица (Фото:srpskacafe.com)

Ујутро ће облачност са сјевера и сјеверозапада у нижим крајевима донијети кишу, сусњежицу, а у вишим предјелима снијег уз пад температуре, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Падавинска зона се премјешта ка осталим крајевима, па ће средином дана обилнијих падавина бити на сјеверозападу, у централним планинским крајевима и на југозападу.

Доћи ће до формирања сњежног покривача на планинама, али се очекује и у приземним крајевима послије подне, уз пад температуре.

Увече се очекује престанак падавина на сјеверу и западу, на планинама и истоку снијег ће слабити током ноћи.

Дуваће умјерен сјеверни вјетар, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница минус шест, Гацко, Соколац и Чемерно минус три, Билећа, Невесиње и Хан Пијесак минус један, Фоча нула, Вишеград један, Иван-седло два, Приједор, Сребреница и Тузла три, Требиње, Ливно, Мостар, Сарајево и Зеница четири, Зворник, Градишка и Градачац пет, Бијељина шест, Бањалука и Добој седам, те Неум девет степени Целзијусових.