latinica  ћирилица
06/04/2021 |  12:32 ⇒ 12:33 | Аутор: Б92

Хоће га Наполи, али Бенитес би у Енглеску

Шпански фудбалски тренер Рафаел Бенитес рекао је да му је приоритет да се врати у енглеску Премијер лигу, упркос спекулацијама да би могао да се врати у Наполи.
Рафаел Бенитез (ФОТО: football.co.uk) -
Рафаел Бенитез (ФОТО: football.co.uk)

Бенитес је један је од кандидата управе Наполија за сезону 2021/2022, али има друге планове.

Како су пренијели италијански медији, Наполи ће на крају сезоне отпустити тренера Ђенара Гатуза, без обзира на резултате екипе.

Бенитес је за шпанску Марку рекао да је посљедњих мјесеци добио неколико понуда, али да "није било право вријеме или нису били прави пројекти", као и да жели да проведе вријеме са породицом, која је у Енглеској.

- Желим да пронађем амбициозан клуб, који се бори за титуле или жели озбиљан пројекат који ће касније довести до трофеја. Увек сам говорио да је кључ успјеха равнотежа, на терену између одбране и напада, али и у руководству клуба. Моја искуства у Ливерпулу, Челсију и Њукаслу су због тога била пријатна, мој приоритет је Премијер лига - навео је он.

- Моја породица је у Енглеској и то је најкомплетнија лига, али не могу да одбацим могућност одласка, ако постоји дефинисан пројекат уз циљеве - додао је шпански тренер.

Упитан да ли ће се у блиској будућности вратити у Шпанију, Бенитес је рекао: "Ако је сљедећа сезона блиска будућност, онда то можемо одбацити као могућност".

- Послије тога, никад се не зна. Све зависи од озбиљности пројекта - навео је некадашњи тренер Валенсије.

Бенитес је од 2013. до 2015. године предводио Наполи до Купа Италије и Суперкупа Италије.