latinica  ћирилица
06/04/2021 |  21:02 ⇒ 21:02 | Аутор: СРНА

Милојевић и Џумхур испали од Шпанаца

Српски тенисер Никола Милојевић заустављен је на старту такмичења на АТП турниру серије 250 у шпанској Марбељи од домаћег представника Карлоса Алкараса, са 2:0 по сетовима 7:6, 6:3, док је бољи од Дамира Џумхура био такође Шпанац, Алехандро Давидовић Фокина са 2:1, по сетовима 6:7, 6:2, 6:2.
Тенис - Фото: РТРС
ТенисФото: РТРС

Милојевић је недавно освојио челенџер у Задру, потом је наступио на турниру исте категорије управо у Марбељи, гдје је заустављен у четвртфиналу, а на овом турниру је успјешно прошао два кола квалификација, међутим у главном жријебу је одмах испао.

Карлос Алкарас је добио специјалну позивницу организатора за главни жријеб турнира, такозвани "вајлд-кард" и оправдао ју је.

Српски тенисер био је прилично слаб, бројке на крају меча нису биле на његовој страни, посебно је лош био на свој други сервис, али се ипак жестоко борио прије него што је изгубио.

У првом сету није било брејка, па је одлука пала у тај-брејку, у ком је бољи био Шпанац - 7:3 и повео је у сетовима.

Милојевић добро почиње други сет, одмах прави брејк, водио је са 3:1, али од тог тренутка као да је стао, Алкарас је направио два брејка, освојио пет гемова заредом, самим тим добија сет са 6:3, меч са 2:0 и пролази у друго коло, гдје га чека земљак и ветеран, иначе шести носилац турнира у Марбељи, Фелисијано Лопес.

Дамир Џумхур је посљедњи данас изашао на терен, потврдио да никако не може да устали форму и изгубио је од Алехандра Давидовича Фокине, иако је освојио први сет.

Фокина је за 70 мјеста боље пласиран на АТП листи, а на старту меча су виђена одмах четири брејка, по два на обе стране. До краја сета их више није било, па се отишло у тај-брејк, који је Џумхур сјајно одиграо, добио га са 7:1 и повео у сетовима.

Ипак, други и трећи сет је много боље одиграо Шпанац, правио је по два брејка у сваком и послије тачно два часа игре прошао у друго коло. Тамо га чека Иља Ивашка из Бјелорусије, који је на старту турнира избацио још једног Шпанца, Педра Мартинеса.