latinica  ћирилица
07/04/2021 |  18:10 ⇒ 19:24 | Аутор: srpskainfo.com

Борац убједљив против Клиса

Фудбалери Борца побиједили су Клис из Бутуровић поља резултатом 4:1 у првој утакмици полуфинала Купа Босне и Херцеговине.

Борац је дошао у вођство у седмом минуту. Лопта убачена са лијеве стране, Дујаковић је успио да је врати до Мораитиса који је погодио празну мрежу за Вођство Бањалучана већ у раној фази меча.

Наставио је Борац са иницијативом, прилике су имали Зиљкић, Узелац и Закарић али је голман Армин Церо успијевао одбранити њихове ударце. У 35. минуту шансу су имали и гости, Кудра је сам изашао пред голмана Павловића, шутирао је са 15 метара али је голман Борца био на мјесту.

 

Одмах на отварању другог дијела Мораитис лоше шутира главом послије центаршута Закарића. У 58. минуту нова прилика за Клис, гријеши Ћосић на средини терена, Била је кренуо ка голу Борца али га је Узелац зауставио прекршајем за који је добио жути картон. Кудра је намјестио лопту, сјајно извео слободан ударац и погодио доњи лијеви угао голмана Борца.

Бањалучани су повелу у 58. минуту. Закарић је убацио лопту ка Механовићу, а овај је уз помоћ одбрамбеног фудбалоери Клиса Пирје, успио да је пошаље у мрежу.

Бањалучани су у 81. минуту дошли и до трећег гола када је Мушиновић погодио сопствену мрежу, а онда је у 86. минуту Механовић својим другим голом на утакмици поставио коначан резултат 4:1.

У првој утакимици полуфинала Купа БиХ Сарајево је данас на гостујућем терену побиједило Тузла Сити са 1:0. Реванш мечеви на распореду су 21. априла.