latinica  ћирилица
07/04/2021 |  20:01 ⇒ 21:07 | Аутор: Б92

Иванић "пресудио" Партизану - Звезда славила у вјечитом дербију

Фудбалери Црвене звезде савладали су Партизан резултатом 1:0 (0:0), у 164. вјечитом дербију.

Стријелац побједоносног гола био је Мирко Иванић у 58. минуту.

Звезда је сада на осам кола до краја има 12 бодова предности у односу на Партизан и можда је питање шампиона Србије ријешено на 164. вјечитом дербију.

Дејан Станковић је тако остварио прву побједу у "вјечитом" дербију као тренер Црвене звезде и четврта титула у низу је јако близу.

Црвена звезда ушла је нервозно у утакмицу, посебно Саного, Катаи и Родић. Саного је грешио приликом додавања и гурао је лопту право у ноге противничким играчима, док су Катаи и Родић правили велики број фаулова.

Посебно оштар био је Родић, који је за десетак минута успио да направи три фаула и то два веома оштра - једном над Асаном, једном над Миљковићем. Послије фаула над десним беком Партизана, зарадио је жути картон у 13. минуту.

Послије неколико удараца ван оквира гола са обје стране, виђен је први ударац у оквир гола, када је Катаи у 20. минуту гађао директно у Стојковића, јако и по средини.

Партизан је имао сјајну прилику у 27. минуту. Дегенек руши Холендера на ивици казненог и била је то прилика за Натха. Лоше и слабо је гађао из слободног ударца, право у живи зид.

Најбољу прилику за Звезду имао је Вељко Николић у 33. минуту. Иванић је нанизао тројицу фудбалера Партизана, одложио на десну страну за Гајића, који диже главу и паметно одиграва повратну на ивицу казненог.

Тамо је био Вељко Николић, који прво финтира шут десном ногом, пребацује је на леву и са пет метара гађао горњи лијеви угао, али фантастично то брани Стојковић.

Тренер црвено-бијелих Дејан Станковић је био веома нервозан и у 37. минуту добио је жути картон због уласка у терен и свађања са линијским судијом. Такође, константно је са аут линије викао на своје играче који су играли по лијевој страни, с обзиром да Родић и Николић очигледно нису испоштовали договор из свлачионице.

Звезда је вршила притисак и у 40. минуту Бен блокира испуцавање Стојковића и Вујачић шаље лопту у корнер. Звезда је брзо извела корнер и то им се обило о главу. Изгубили су лопту и кренула је контра Партизана.

Стигла је лопта до Холендера на десет метара, искоса са лијеве стране и он је снажно гађао, али је погодио само пречку.

Још једну прилику до краја првог полувремена имао је Партизан и то такође послије контре. Јовић је избацио Гајића и ушао у казнени, лопту му је избио Дегенек а послије ударца Холендера је Јовић натрчао на петерцу и само мало закачио лопту и то је одбранио Борјан.

На полувремену није било голова.

На полувремену су у свлачионици остали Николић и Петровић, ушли су Фалчинели и Канга. На другој страни ушао је Лазар Марковић умјесто Јовића.

Звезда је одмах заиграла нападачки и агресивније. Како су ушли Канга и Фалчинели, тако су покренули екипу.

Све се то исплатило у 58. минуту. Корнер је са десне стране извео Канга, на петерцу је најбоље скочио Мирко Иванић и главом смјестио лопту у мрежу за вођство Црвене звезде.

Станојевић је убацио Суму и Јојића и морао је Партизан да се отвори, с обзиром да су имали резултатски заостатак. То је отворило простор за брзе контре Звезде.

Борјан је спасао Звезду у 89. минуту. Сума је послије неколико сјајних дриблинга направио себи довољно простора за шут и гађао са десет метара у доњи десни угао, али је то феноменално одбранио Борјан.

Звезда је одбранила предност и дошла до побједе.