latinica  ћирилица
08/04/2021 |  20:14 ⇒ 20:14 | Аутор: СРНА

Ласло Ђере у четвртфиналу

Српски тенисер Ласло Ђере пласирао се у четвртфинале турнира у италијанском Каљарију, побиједивши шестог носиоца Џона Милмана из Аустралија са 2:0, по сетовима два пута по 6:3.

Ђере је до тријумфа дошао након 86 минута игре, против тенисера који је за 13 мјеста боље пласиран на АТП листи, успут му се реванширавши за пораз у једином досадашњем окршају, на Вимблдону прије двије године.

Није сервис служио српског тенисера, али је зато имао одличну реализацију и првог и другог сервиса, дозволивши ривалу само један брејк, док је он направио четири.

Меч је почео управо брејковима, да би Ђере од резултата 2:3 освојио четири гема заредом, уз два брејка за вођство у сетовима, послије 40 минута игре.

Други сет је трајао шест минута дуже, а виђен је само један брејк који је направио Ђере у шестом гему, што му је, уз сигурну игру када је он сервирао, било сасвим довољно да приведе меч крају и прође у четвртфинале много лакше него што је очекивао.

Наредни Ђереов ривал је домаћи тенисер Лоренцо Мусети, који је најприје избацио Дениса Новака, а потом и првог носиоца Данијела Еванса са 2:1. Мусети је 90. тенисер свијета, Ђере је на 57. мјесту, тако да ће српски тенисер бити благи фаворит по ренкингу.

Досад су се састали једном и то у октобру прошле године такође у Италији, на турниру у Сардинији, када је Италијан предао меч због повреде при резултату 1:1 у сетовима и вођству Ђереа у трећем сету 4:1.