latinica  ћирилица
10/04/2021 |  13:01 ⇒ 13:02 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Заплијењено 260 килограма марихуане

Црногорска полиција заплијенила је око 260 килограма марихуане на граничном прелазу Враћеновићи-Делеуша на граници са БиХ и ухапсила лице чији су иницијали Б.Г. /37/ из Подгорице.
Полиција Црне Горе (фото: radiostoplus.com) -
Полиција Црне Горе (фото: radiostoplus.com)

Полиција је на прелазу Враћеновићи контролисала теретно возило, којим је управљао Б.Г, и у посебно израђеном "бункеру" у прикључном возилу пронашла је дрогу, за коју се сумња да је намијењена за кријумчарење ка једној од држава западне Европе.

У камиону није било легалне робе намојењене за извоз, већ је празан требало да напусти територију Црне Горе, саопштила је Управа полиције Црне Горе.

О догађају је обавијештен надлежни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио хапшење лица Б.Г. ухапси због сумње да је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и промет дроге.

Из полиције су навели да је ова вишемјесечна полицијска акција Одсјека за борбу против кријумчарења дроге реализована синоћ, а спровођена је кроз размјену података са међународним партнерима, са циљем пресијецања руте кријумчарења наркотика преко територије Црне Горе ка БиХ, Хрватској и даље ка земљама западне Европе.

У акцији су учествовали и припадници Сектора граничне полиције, службеници Центра безбједности Никшић, као и службеници Управе царина.

Прошле године полиција је спријечила кријумчарење више од 2,5 тоне марихуане и 12 килограма хероина, док је од почетка ове године у четири полицијске акције заплијењено више од тоне марихуане.