latinica  ћирилица
10/04/2021 |  14:39 ⇒ 20:30 | Аутор: СРНА

Потребно приступити избору новог састава комисије (ВИДЕО)

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да треба изабрати нови састав Централне изборне комисије БиХ, јер се без тога неће десити промјена изборног законодавства.
Милорад Додик (Фото: Танјуг) - Фото: ТАНЈУГ
Милорад Додик (Фото: Танјуг)Фото: ТАНЈУГ

- Ми смо раније рекли, уколико овај састав ЦИК-а остане општи избори идуће године биће упитни и веома ће се тешко одржати. Ми, наравно, имамо и план за ригорозно поступање, али и вјерујемо да можемо да одржимо и дијалог - рекао је Додик новинарима у Приједору.

Он је навео да нема земље на свијету, поготово вишестраначке парламентарне демократије у којој изборни субјекат, а то су политичке партије, и они који су заинтересовани за изборни прецес, не учествују у договору о томе, а овдје у томе, како је рекао, учествују америчка, британска и друге амбасаде.

- Неће се десити промјена изборног законодавства, док се не промијени овај ЦИК. Кад се промијени овај ЦИК и дођемо до нових изборних услова, онда се могу одржати квалитетни избори - поручио је Додик.

Он је навео да су спекулативни избори у којима нема ниједан приговор из Сребренице на дан избора, па се прогласе нелегалним, а из Мостара дође 500 па се прогласе легалним.