latinica  ћирилица
11/04/2021 |  13:34 | Аутор: СРНА

Галић: Најоштрије санкционисати оне који учествују у криминалу

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић поручио је данас, након хапшења двојице граничних полицајаца на подручју Билеће, да ће ова полицијска агенција наставити најоштрије да санкционише оне који на било који начин учествују у криминалним радњама.
Зоран Галић - Фото: РТРС
Зоран ГалићФото: РТРС

Галић је истакао да је Гранична полиција овим показала јасно опредјељење за заштиту закона у БиХ и за супротстављање свим облицима криминалних и коруптивних радњи својих полицијских службеника.

- Гранична полиција БиХ све своје капацитете улаже у заштиту границе, а појединци непрофесионалним и несавјесним дјеловањем настоје то нарушити. Једина смо агенција која редовно чисти властите редове и то ћемо наставити да чинимо - истакао је Галић.

Он је осудуио сваки облик криминалитета, нарочито ако су укључени они који треба да се боре против тога.

Из Граничне полиције БиХ данас је саопштено да је у акцији "Ловац" на подручју Билеће ухапшено више лица, од којих су два гранична полицајца осумњичена да су дужи период, злоупотребљавајући службени положај, приликом обављања радних задатака, у току радног времена, омогућавали другим осумњиченим особама кријумчарење акцизних и других производа преко границе, из Црне Горе у БиХ.

- Напомињемо да је ријеч о веома добро организованој криминалној групи која дужи период дјелује на подручју Билеће, а међу којима се налазе и вишеструки повратници, који су осуђивани за већи број тешких кривичних дјела - истиче се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да су полицијски службеници Централне истражне канцеларије Граничне полиције БиХ, под надзором Тужилаштва БиХ, према наредбама Суда БиХ, извршили претрес осумњичених и покретних ствари ради проналаска предмета који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Након тога су осумњичени спроведени у просторије Граничне полиције БиХ ради криминалистичке обраде и испитивања, а потом ће бити донесена одлука поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ о даљем поступању.

- Ова лица ухапшена су због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело удруживање ради чињења кривичних дјела, а у вези са кривичним дјелима кријумчарење и злоупотреба службеног положаја или овлаштења - додаје се у саопштењу.

Наведено је и да је у току наведених активности кориштена, између осталог, и опрема која је донирана од Њемачке и Владе Велике Британије.