latinica  ћирилица
12/04/2021 |  07:56 ⇒ 08:51 | Аутор: СРНА

Сјајни Богдановић са 32 поена водио Атланту до тријумфа (ВИДЕО)

Српски кошаркаш Богдан Богдановић постигао је 32 поена у мечу у којем је побиједила његова Атланта над Шарлотом у гостима резултатом 105:101.

Богдановић, који игра сјајно у априлу, поставио је рекорд сезоне у поенима, као и рекорд каријере у броју постигнутих тројки, осам из 15 покушаја.

Богдановић је меч завршио са 32 поена, два скока, три асистенције и двије украдене лопте и остварио свој најбољи учинак ове сезоне.

Рекорд некадашњег кошаркаша Сакрамента, Фенербахчеа и Партизана у НБА лиги је 35 поена, колико је постигао у екипи Њу Орлеанса прошле сезоне.

Богдановић је за РТС рекао да био додатно мотивисан за игру, знајући да су због термина одигравања овај меч пратили и навијачи са наших простора.

Српски бек се захвалио навијачима на подршци и рекао да у наредних мјесец дана прије плеј офа очекује да и он и његов тим играју још боље.

Тим Атланта хокса Богдана Богдановића сутра гостује против екипе Торонта, а онда у четвртак на свом терену дочекује Милвоки, један од три најбоља тима у Источној Конференцији у овом тренутку.