latinica  ћирилица
12/04/2021 |  09:19 ⇒ 09:21 | Аутор: СРНА

У сриједу слаб снијег и осјетно хладније

У Републици Српској наредних дана очекује се мјестимично облачно вријеме, у западним и сјеверним крајевима са мјестимично слабом кишом, а у сриједу, 14. априла, осјетно хладније вријеме и слаб снијег, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Снијег (фото:АА) -
Снијег (фото:АА)

У западним и сјеверним крајевима Српске сутра ће мјестимично бити слабе кише.

Током пријеподнева и дана очекује се пролазак фронта уз кишу у западним и сјеверним крајевима, и пљускове на југозападу и југу, а потом ће се облачност са падавинама проширити на већину предјела.

Уз захлађење у сјеверној половини земље киша може прећи у сусњежицу и снијег.

Дневна температура ће бити у осјетном паду, минимална јутарња температура ваздуха од један до шест степени, на југу око 10 степени, а највиша дневна биће од 10 до 15, на планинама од пет степени Целзијусових.

У сриједу, 14.априла, током ноћи и јутра биће облачно мјестимично са слабом кишом и снијегом и осјетно хладније вријеме, током дана облачно са падавинама, у сјеверним предјелима са кишом, а у вишим и на планинама са слабим снијегом, на крајњем југу промјенљиво до претежно облачно и суво.

Минимална јутарња температура ваздуха биће од минус два до четири, на југу око шест на планинама од минус три степена, а највиша дневна температура ваздуха од један до седам, на југу око 14, а на планинама од минус један степен Целзијусов.

У четвртак, 15. априла, ујутру ће бити умјерено до претежно облачно, током дана промјенљиво, у сјеверним предјелима могуће су слабе падавине, док ће на југу бити промјенљиво са сунчаним периодима.

Минимална јутарња температура ваздуха од минус један до пет, на планинама од минус четири, највиша дневна температура ваздуха од један до седам, на југу око 15, на планинама од нула степени Целзијусових.