latinica  ћирилица
13/04/2021 |  18:21 ⇒ 19:39 | Аутор: СРНА

Савез синдиката Српске поздравио повећање плата које је најавио Додик

Савез синдиката Републике Српске поздравља повећање плата у здравству, просвјети, полицији и административном особљу у области правосуђа, које је данас у име руководства Републике Српске најавио српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Савез синдиката Републике Српске (фото: savezsindikatars.org) -
Савез синдиката Републике Српске (фото: savezsindikatars.org)

- У овом тренутку, представници Савеза синдиката Републике Српске спремни су за наставак преговора за повећање плата запосленим у здравству, просвјети и култури, полицији и правосуђу, а очекујемо и успјешно окончање преговора о повећању најниже плате и плата у реалном сектору - саопштено је из Савеза синдиката Републике Српске.

Савез синдиката већ дужи период, заједно са социјалним партнерима, покушава да повећа најнижу плату у Српској, како би се заштитили радници са најнижим примањима, а повећање најниже плате довело би до повећања плата у реалном сектору у Српској.

- Морамо признати да јачање личне потрошње убрзава опоравак економије, а то значи стабилније социјалне фондове и буџет, као и боље услове за пословну заједницу - истичу у Савезу синдиката Републике Српске.

Републици Српској су у овом тренутку потребни динамичан опоравак економије и здраве инвестиције, које су основни предуслов за бољи живот свих грађана у Српској, истакли су из Савеза синдиката.