latinica  ћирилица
14/04/2021 |  22:56 ⇒ 22:56 | Аутор: Б92

Куртоа одвео Реал у полуфинале ЛШ

Фудбалери Реала обезбедили су пласман у полуфинале Лиге шампиона ремијем против Ливерпула у реваншу резултатом 0:0.
Ливерпул - Реал Мадрид (Фото:twitter.com/LFC) -
Ливерпул - Реал Мадрид (Фото:twitter.com/LFC)

У првом сусрету у Мадриду било је 3:1 за "краљевски клуб", па ће он ићи на мегдан Челсију у борби за велико финале.

Реал је на "Енфилд" дошао послије добијеног "Ел класика" и са јасном намером да дисциплинованом игром и дефанзивом у већем дијелу меча сачува резултат из првог сусрета.

У томе је на крају и успио, али само захваљујући непрецизности нападача у црвеним дресовима и пропуштеном великом броју прилика.

Сва тактика Зинедина Зидана је могла да се распадне већ у 2. минуту када је Мохамед Салах имао колосалну прилику, али је Тибо Куртоа некако ногама сачувао свој гол.

Не само да је Салах тиме пропустио шансу да цијели двомеч усмјери у корист Ливерпула, већ је улио велико самопоуздање белгијском голману који је у наставку био практично несавладив.

У 11. минуту је одбранио прелијеп ударац Милнера са дистанце, а у финишу првог полувремена су Мане, Салах и Вајналдум могли такође да затресу мрежу, али није било довољно концентације код њих.

На самом почетку другог дијела Фирмино је имао сјајну прилику, али је поново Куртоа био на висини задатка.

И како је меч одмицао, тако су играчи Реала били све сигурнији и чвршћи, а Јиргену Клопу није помогло ни увођење Диога Жоте, те игра са четворицом нападача: Салахом, Манеом, Фирмином и Жотом.

Домаћи јесу покушавали, притискали и пријетили, али као да су се и сами "издували" и изгубили вјеру у себе послије свих силних промашаја.

Имају Енглези за чиме да жале, али морају да пруже руку Мадриђанима који су их тактички ипак надиграли у два сусрета четвртфинала Лиге шампиона.