latinica  ћирилица
15/04/2021 |  08:23 ⇒ 08:46 | Аутор: klix.ba

Динамо тражи чудо против Виљареала, Рома игра меч сезоне с Ајаксом

Вечерас се играју реванш сусрети четвртфинала Лиге Европе, а најзанимљивији би требали бити мечеви Виљареал - Динамо и Рома - Ајакс.
Фудбал (фото:агенције) -
Фудбал (фото:агенције)

Хрватски шампион Динамо поражен је у првом сусрету против Виљареала на Максимиру 1:0, али показао је добру игру која им оставља наду да могу до чуда у реваншу.

"Модри" би требали бити јачи за опорављеног нападача Бруну Петковића, али на њихову жалост упитан је наступ капитена Аријана Адемија који се повриједио у посљедњем лигашком дуелу.

Виљареал остаје изразити фаворит за пролаз, али један го у њиховој мрежи могао би пуно тога промијенити и због тога се у Динаму надају да могу до новог историјског успјеха.

Рома ће у реваншу против Ајакса бранити предност 2:1 из Амстердама и Римљани су у прилично комфорној ситуацији за пролазак даље. Ипак, Ајакс посједује квалитет и сигурно ће учинити све да анулира заостатак из прве утакмице те нас на Олимпику очекује узбудљив меч.

За Рому је ово најважнија утакмица досадашњег дијела сезоне с обзиром на то да се кроз првенство готово извјесно не могу домоћи Лиге првака и све снаге ће усмјерити на освајање Европске лиге.

Един Џеко је одмарао у лигашком дуелу против Болоње минулог викенда и очекује се да буде стартер у вечерашњем сусрету с Копљаницима.

Манчестер Јунајтед је једном ногом у полуфиналу с обзиром на гостујућу побједу против Гранаде резултатом 2:0 у првом мечу и "Црвени ђаволи" не би требали имати већих проблема да сачувају предност.

Коначно, Арсенал јури побједу у Прагу против Славије јер уз 1:1 из првог меча даље би прошао чешки тим, али "Топницима" неће бити нимало лако с обзиром на то да је Славија у посљедње двије сезоне постала респектабилан европски тим који се може носити и с најјачим екипама.

Четвртфинале Лиге Европе:

АС Рома - Ајакс (2:1) 21:00

Манчестер Јунајтед - Гранада (2:0) 21:00

Славиа Праг - Арсенал (1:1) 21:00

Виљареал - Динамо (1:0) 21:00