latinica  ћирилица
15/04/2021 |  12:04 ⇒ 12:39 | Аутор: СРНА

Вучић: Очекујем Путина у Београду до краја године

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да очекује да ће руски предсједник Владимир Путин до краја године посјетити Београд уколико то дозволи ситуација са вирусом корона.
Александар Вучић (Фото: Instagram) -
Александар Вучић (Фото: Instagram)

У вези са Путиновом посјетом, Вучић је најавио да ће разговарати са Његовом светошћу патријархом српским Порфиријем о уређењу Храма Светог Саве, за шта је Русија донирала велики новац.

Вучић је подсјетио да је раније разговарано о Путиновој посјети Србији до краја године, али и доласку кинеског предсједника Си Ђипинга.

Предсједник Србије рекао је новианрима да у Београду ће ускоро посјетити Брисел, да је стратешки пут земље ЕУ, али и истакао да Србија неће прекидати односе са Русијом и Кином.

- Не требају нам тутори и сада се показало да је пријатељство са Русијом и Кином одлично - нагласио је Вучић.

Песков: Путин у Београду чим дозволи епидемиолошка ситуација

Вријеме посјете предсједника Русије Владимира Путина Србији биће врло брзо договорено, чим то дозволи епидемиолошка ситуација, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

- Наравно, чим епидемиолошка ситуација дозволи, врло брзо ће се дипломатским каналима договорити о датумима такве посјете - рекао је Песков новинарима у Москви, одговарајући на питање о могућности Путинове посјете Србији.

Он је додао да постоји актуелан позив предсједнику Русије да посјети Србију, пренио је "Спутњик".

- Знате да предсједник изузетно цијени наше братске и партнерске односе који су корисни за народе двије земље - додао је он.