latinica  ћирилица
15/04/2021 |  17:12 ⇒ 17:33 | Аутор: СРНА

Источно Сарајево: Бранко Короман предсједник Скупштине

Бранко Короман из СНСД-а изабран је данас за предсједника Скупштине града Источно Сарајево, а новоизабрани одборници положили су свечану заклетву.
Скупштина града Источно Сарајево - Фото: СРНА
Скупштина града Источно СарајевоФото: СРНА

На данашњој конститутивној сједници за потпредсједника Скупштине града изабран је Зоран Трапара из Уједињене Српске, за замјеника градоначелника Слободан Амовић из Демоса, а за секретара Скупштине града Младен Малетић из СНСД-а.

Након што су разријешени дужности досадашњи начелници одјељења у граду Источно Сарајево, на приједлог градоначелника, изабрани су нови вршиоци дужности.

За вршиоца дужности начелника Одјељења за финансије изабрана је Марина Мичић из Источног Новог Сарајева, за в.д. начелника Одјељења за општу управу изабран је Никола Вујичић из Источне Илиџе, а нови в.д. начелника Одјељења за инспекцијске послове је Ратко Ђуровић из Сокоца.

В.д. начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности је Љиљана Лиздек са Пала, а за в.д. начелника Одјељења за прострно уређење, саобраћај и стамбено-комуналне послове именован је Обрад Ковач.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић честитао је свим изабраним одборницима и новом руководству, уз жељу да у наредном периоду раде у корист грађана који долазе са подручја свих шест градских општина.

Ћосић је истакао да су одборници данас показали да су достојни позиција које обављају и да је све протекло у фер и коректној атмосфери иако скупштинску већину, предвођену СНСД-ом, чини 16, од 31 одборника.

- То мени као градоначелнику намеће обавезу да функционишем једнако са свима - рекао је он и додао да је сигуран да ће скупштинска служба заједно са Градском управом показати синергију.

Ћосић је навео да је пет мјесеци прошло од избора и да не смије више да се губи вријеме, због чега су данас изабрани и вршиоци дужности свих пет одјељења.

Он је нагласио да град Источно Сарајево треба да се равномјерно развија, па је тако водио рачуна да приликом предлагања начелника одјељења буду обухваћене све општине.

- Град Источно Сарајево наставиће да ради добре ствари које је претходно руководство радило, али још боље и ангажованије - рекао је Ћосић и додао да је овај град специфичан, али и поносни бедем и стуб цијеле Републике Српске.

Када је ријеч о јавним предузећима и установама у саставу града, Ћосић је рекао да ће се рад њихових директора цијенити по томе ако те установе буду функционисале на приходовном принципу.

Ћосић је истакао да су ова предузећа и установе оптерећени великим бројем радника, али да неће никога отпуштати, те да сви морају да раде много више.

Новоизабрани предсједник градског парламента Бранко Короман нагласио је да ће радити у складу са законом и процедурама, а све на добробит грађана.

Он је позвао све одборнике да заједно допринесу раду и заједно граде Источно Сарајево.

Короман је нагласио да је град Источно Сарајево специфичан у односу на друге градове у Српској, да се мора уважавати његова структура и да се из тога искористе предности за развој града, цијенећи сваку општину.

- Потребно је да направимо симбиозу свих активности, јер у ово вријеме када епидемија односи људске животе, тако и радна мјеста, потребна је интеграција свих људи на истом задатку, да се боримо за развој и бољи живот грађана Источног Сарајева - поручио је Короман.

Одборник СДС-а Горан Шеховац истакао је да је новоформирана скупштинска већина неприродна и да је састављена послије пет мјесеци од избора.

Он је поручио да ће Клуб одборника СДС-а увијек подржати и градоначелника и предсједника Скупштине у свему што буду радили и предлагали у интересу грађана Источног Сарајева.

Скупштина града Источно Сарајево има 31 одборника. У зависности од броја становника, свака општина у свом парламенту бира одборнике за градски парламент.

Највише одборника је из општине Пале, одакле их долази осам, из Источне Илиџе и са Сокоца по шест, из Источног Новог Сарајева пет, те Трнова и Источног Старог Града по три одборника.