latinica  ћирилица
15/04/2021 |  18:30 ⇒ 18:31 | Аутор: РТС

Ђоковић: Осjећао сам се ужасно на терену, не памтим овако лошу партију

Најбољи тенисер данашњице Новак Ђоковић признао је да је против Данијела Еванса одиграо један од најлошијих мечева посљедњих година и да је заслужено изгубио.
Новак Ђоковић (фото: twitter.com/rolandgarros) -
Новак Ђоковић (фото: twitter.com/rolandgarros)

Ђоковић је истакао да се ужасно осјећао на терену и да је ривал био бољи.

Ђоковић је завршио учешће у трећем колу мастерса у Монте Карлу, поразом од Еванса 6:4, 7:5, за нешто више од два сата игре.

Неће имати освајач 18 гренд слемова много времена да тугује, пошто га већ сљедеће недјеље, од 19. до 25. априла, очекује наступ у Београду, на повратничком Сербиан опену.

- Родни град, радујем се новом турниру и новим изазовима. Надам се да ћу играти много боље него данас, тешко да лошије од овога може - каже Новак.

- Честитам му, био је бољи данас. С моје стране, један од најгорих мечева у посљедњих неколико година. Осјећао сам се ужасно на терену. Требало је да будем много бољи, напуштам терен с горчином - почео је Ђоковић.

Свјетски "број 1" казао је да није имао проблема приликом припрема и да не зна да ли је дуга пауза послије Аустралијан опена оставила трага.

- Припремао сам се слично као и увијек. Био је то један од оних дана када је било изузетно вјетровито, вјетар мијења правац, а играо сам с ривалом који игра много слајсова и дроп шотова, при том никад раније нисам играо с њим. Непредвидљив је, у неким моментима је имао среће, али одиграо је храбро и паметно - рекао је Новак.

Своју игру окарактерисао је као најлошију у посљедњих неколико година.

- Не памтим да сам оволико лоше одиграо у посљедњих неколико година. Али то је спорт. Гледаћу да извучем поуке, а дефинитивно их има много, пошто скоро ништа није функционисало. Нема много позитивних ствари данас. Морам ово да прихватим и да прогутам ту горчину коју осјећам - додао је.

Није могао ни да дефинише конкретан проблем, већ је истакао да је све било лоше.

- Не знам... Све је лоше било. Нисам се уопште осјећао добро у својој кожи, и гледао сам да будем што више у себи, јер су ми и мисли и покрети ишли на све стране. Пробао сам да будем концентрисан знајући да је и он темпераментан, да воли да се бодри. Нисам осјетио да ми је то потребно. Можда би било добро да сам то урадио, не знам, немам појма. Незахвално је сад премотавати филм -  закључио је Ђоковић.