latinica  ћирилица
17/04/2021 |  19:38 | Аутор: СРНА

Хрватска: На журци 64 студента, међу њима младић оболио од ковида

Припадници загребачке Полицијске управе спровели су рацију у студентском удружењу гдје су затекли и легитимисали 64 особе, од којих је за једног 31-годишњака утврђено да има изречену мјеру ковид лијечења у кући.

Полиција је рацију спровела протекле ноћи у сарадњи са Штабом цивилне заштите у студентском удружењу у Гундулићевој улици.

Свим затеченим особама ће у редовном поступку бити издати прекршајни налози у складу са одредбама Закона о заштити становништва од заразних болести, преносе хрватски медији.

Они се нису придржавали епидемиолошке мјере забрана одржавања свих јавних догађаја и окупљања на којима је присутно више од 25 особа на једном мјесту, а нико од затечених особа приликом уласка полицијских службеника није користио заштитну маску.

Против дјевојке /25/ и младића /26/, одговорних особа у Удружењу студената, као и против 31-годишњака за којег је утврђено да има изречену мјеру ковид лијечења у кући, биће поднесене кривичне пријаве због кривичног дјела ширење и преношење заразне болести.