latinica  ћирилица
18/04/2021 |  11:42 ⇒ 12:33 | Аутор: СРНА

Позитиван ревизорски извјештај потврда квалитетног и одговорног рада

Пореска управа Републике Српске добила је позитивно мишљење Главне службе за ревизију јавног сектора Српске након извршене ревизије финансијских извјештаја и усклађености активности, финансијских трансакција и информација у финансијским извјештајима Управе за 2020. годину.
Пореска управа Републике Српске - Фото: РТРС
Пореска управа Републике СрпскеФото: РТРС

- Ово је потврда квалитетног и одговорног рада Пореске управе Републике Српске која је једна од највећих институција Српске. Ако се узме у обзир сложени систем пословања Управе, која је организована у сједиште са шест сектора и седам подручних центара са 48 подручних јединица, позитиван ревизорски извјештај ове институције добија на још већем значају - истиче се у саопштењу Пореске управе Српске.

Уз досљедну примјену свих законских прописа и велики искорак у процесу дигитализације, овај извјештај потврђује и ефикасност и правичност у раду Пореске управе Републике Српске која је на овај начин сврстана у ред модерних институција које су истински сервис својих грађана и које и даље теже да унаприједе своје услуге, додаје се у саопштењу.

Финансијска ревизија у Пореској управи трајала је четири мјесеца, а према мишљењу Главне службе за ревизију, финансијски извјештаји истинито и објективно приказују у свим материјално значајним аспектима финансијско стање имовине и обавеза на дан 31. децембар 2020. године, прихода, примитака, расхода и издатака, као и извршење буџета за годину која се завршава на тај дан, у складу са прописаним оквиром финансијског извјештавања за јавни сектор у Српској.

Уз ревизију финансијских извјештаја Пореске управе Републике Српске извршена је и ревизија усклађености активности, финансијских трансакција и информација исказаних у финансијским извјештајима ове управе за 2020. годину, те је утврђено да су у свим материјално значајним аспектима у складу са прописима којима су регулисане.