latinica  ћирилица
18/04/2021 |  11:49 | Аутор: СРНА

Вулин: Жандармерија и САЈ спремни да буду ослонац Србима гдје год да живе

Жандармерија и Специјална антитерористичка јединица /САЈ/ спремне су и способне да, заједно са Војском Србије, одбране Србију од сваког зла и буду ослонац Србима гдје год да живе, рекао је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

- Припадници МУП-а су на јучерашњој вежби показали да Србија може да се ослони на њих у рату, као што се сваког дана ослања на њих у миру - рекао је Вулин поводом завршетка здружене вјежбе Војске и Полиције Србије "Одговор 2021".

Он је истакао да се предсједник Србије Александар Вучић јуче увјерио да је српска полиција спремна да по његовом наређењу одмах постане борбени дио оружаних снага Србије, саопштено је из МУП-а Србије.

- Честитам свим припадницима МУП-а и свим припадницима Војске Србије, учесницима здружене вежбе "Одговор 2021", на знању, труду и упорности - рекао је Вулин.

Војска Србије и МУП јуче су на полигонима Орешац и Пасуљанске ливаде извели здружену тактичко-показну вјежбу са бојевим гађањем названу "Одговор 2021", којој је учествовало око 1.500 војника и полицајаца.

Завршници вјежбе присуствовали су предсједник Србије Александар Вучић и српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.