latinica  ћирилица
18/04/2021 |  13:13 | Аутор: СРНА

Ученици из Косовске Каменице припремају васкршњу честитку вршњацима

Ученици Основне школе "Десанка Максимовић" из Косовске Каменице припремају васкршњу честитку вршњацима у Републици Српској која ће бити представљена на приредби 27. априла у овој школи у Косовском Поморављу, рекао је Срни предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов.
Хор ОШ Десанка Максимовић, Каменица - Фото: РТРС
Хор ОШ Десанка Максимовић, КаменицаФото: РТРС

Арлов је навео да ће хор и ученици Основне школе "Десанка Максимовић" у сарадњи са Одбором извести химну Републике Српске "Моја Република" за своје вршњаке из Републике Српске и пјесму "Са Косова зора свиће", једну од најпознатијих пјесама на Косову и Метохији.

- Хвала ученицима и руководству школе, са директором Јадранком Васић на челу, за овај јединствен и диван васкршњи поклон за своје вршњаке, Одбору и за цијелу Републику Српску - нагласио је Арлов.

Према његовим ријечима, ово ће бити прва приредба на Косову и Метохији којом се на овакав начин честита велики хришћански празник Одбору и Републици Српској за велики хумани пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" који сваке године организује велики број доласка дјеце са Косова и Метохије.

Арлов је рекао да су до сада химну "Моја Република" по доласку у Републику Српску и на пријему у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци пјевала дјеца из Косовске Митровице, Липљана, Грачанице, Велике Хоче и Звечана.

- Наш циљ да химну Републике Српске науче ученици свих школа које годинама долазе у организацији нашег одбора у Републику Српску. Ове године у деветом пројекту биће дјеца и млади са потешкоћама у развоју у пратњи својих родитеља из Удружења родитеља "Подржи ме" за које ове године завршамо изградњу Дневни центар "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици - навео је Арлов.